×

LOKACIONET

1Zyrat Qëndrore

Autostrada Tiranë - Durrës, Km 8-të, TiranëTel: +355 4 240 6633
Fax: +355 4 240 6634

2Shop Tirana

Rruga Myslym Shyri, Kulla III, TiranëTel: +355 4 223 2721
Fax: +355 4 223 2722

3Vlorë

Lagjia 28 Nëntori, Pall. Deneko, VlorëTel: +355 33 40 2307
Fax: +355 33 40 2307

4Kosovë

Autostrada Prishtinë - Mitrovicë, Km 3-të, Shkabaj,
Prishtinë, KosovëTel: +381 287 53056

5Shop 2 Tirana
         Kondicionim

Blv. Zhan D'Ark, pranë Ministrisë së Jashtme, TiranëTel: +355 4 237 1961
Fax: +355 4 237 1961

ORARET E TEMPLE SHOWROOM

E Hënë - E Premte
8:00 - 18:00
E Shtunë
8:00 - 17:00

HYDROLUTION

Falë integrimit të ngrohësve të ujit, ngrohësve me zhytje, pompave të qarkullimit dhe sistemeve të kondicionimit brenda njësisë së brendshme, rangu i Hydrolution është një nga opsionet më të sigurt, më ekonomik dhe me kujdes të veçantë për mjedisin në ditët e sotme.

Energjia e ngrohjes gjenerohet nga ajri i jashtëm përmes një njësie të jashtme, dhe transferohet tek njësia e brendshme përmes qarkullimit antipiretik brenda një sistemi me tuba të mbyllur. Kjo gjë eleminon nevojën për vrima dhe mbështjellësa në tokë për sistemet tradicionale. Shkëmbyesi i nxehtësisë në njësinë e brendshme përdor gaz antipiretik të ngrohtë për të ngrohur ujin e mbledhur në akumulator.
Përfitimet që ofrohen nga Hydrolution përfshijnë:

  • Shpenzime vjetore operimi optimale, falë kompresorit inverter
  • Dizajn i integruar dhe kompakt (600 x 650 mm)
  • Temperaturë maksimale deri në 65ºC
  • Mundësi lidhje me burime të jashtme ngrohje
  • Pjesa kulluese e ngrohësit parandalon ngrirjet dhe mbron shkëmbyesin e nxehtësisë
  • Presioni i furnizuesit të ujit qëndron stabël tek të gjithë dyshemete
  • Opsioni "Silent" redukton nivelin e zhurmave prej njësisë së jashtme

 

rikuperon nxehtësinë prej njësisë së jashtme (burim nxehtësie) nga gazi antipiretik, dhe rrit temperaturën e tij përmes procesit të ngeshjes.

Në modalitetin e ftohjes, procesi është i kundërt: gazi antipiretik rikuperon energjinë e ngrohtë prej ujit dhe e transferon atë drejt njësisë së jashtme, në përputhje me principet e pompës së ngrohjes.
Falë prezencës së një sensori temperature, njësia e brendshme përcakton nqs njësia e jashtme do të jetë në gjendje pune. Në rast të një kërkes për shtim të energjisë së ngrohjes, ngrohësi ndihmës i zhytjes ose çdo gjenerator tjetër ngrohës i lidhur në sistem, mund të startojë operimin e punës.

i ngjeshur në një temperaturë të lartë, përcillet në drejtim të njësisë së brendshme.

Në modalitetin e ftohjes, procesi është i kundërt: gazi antipiretik rikuperon energjinë e ngrohtë prej ujit dhe e transferon atë drejt njësisë së jashtme, në përputhje me principet e pompës së ngrohjes.
Falë prezencës së një sensori temperature, njësia e brendshme përcakton nqs njësia e jashtme do të jetë në gjendje pune. Në rast të një kërkes për shtim të energjisë së ngrohjes, ngrohësi ndihmës i zhytjes ose çdo gjenerator tjetër ngrohës i lidhur në sistem, mund të startojë operimin e punës.

kryen transferimin e energjisë së ngrohtë në ujë, i cili më pas e shpërndan atë në sistem.

Në modalitetin e ftohjes, procesi është i kundërt: gazi antipiretik rikuperon energjinë e ngrohtë prej ujit dhe e transferon atë drejt njësisë së jashtme, në përputhje me principet e pompës së ngrohjes.
Falë prezencës së një sensori temperature, njësia e brendshme përcakton nqs njësia e jashtme do të jetë në gjendje pune. Në rast të një kërkes për shtim të energjisë së ngrohjes, ngrohësi ndihmës i zhytjes ose çdo gjenerator tjetër ngrohës i lidhur në sistem, mund të startojë operimin e punës.

Ngrohje, ftohje, ujë i ngrohtë sanitar

Pompa e ngrohjes për një shoqëri dhe ekonomi me profile të ulta emetimi

Pompa e ngrohjes MHI ajër / ujë është një sistem revolucionar i rikuperimit të energjisë i cili përdor ngrohtësinë e ajrit si një burim të rinovueshëm. Në krahasim me bolierë tradiconalë të cilët prodhojnë energji prej djegieve, i cili në fund të fundit është një proces që shkakton emetime të fuqishme të CO2.

Pompa e ngrohjes MHI ajër / ujë, për shkak të kursimeve të energjisë që karakterizon të gjithë procesin operativ, konsumon vetëm një pjesë të vogël të energjisë që rrjedh në ambientin e banimit. Kjo bën të mundur reduktimin e emetimit total të CO2 brenda ambientit.

Njësitë e brendshme janë të integruara përsosmërisht në një impiant kondicionimi të cilat kërkojnë edhe përfshirjen e:

  • Paneleve diellore
  • Kaldajave me naftë
  • Sobave me pelet

 

Të dhënat teknike

Modeli8 kW11 kW16 kW
Njësia e BrendshmeHMA 100V1HMA 100V1HMS 140VA1
SerbatoriI integruar në modulin e brendshëm hidronikI integruar në modulin e brendshëm hidronikHT30 (vetëm për ngrohje) - MT300 & MT500 (ngrohje dhe ujë sanitar)
Njësia e JashtmeFDCW 71VNX-AFDCW 100VNX-AFDCW 140VNX-A
Ushqimi i jashtëm1-230V 50Hz
Fuqia Nominale në ngrohje (kW) A7/W358,3 (2,0 ~ 8,3)9,2 (3,5 ~ 10,0)16,0 (4,2 ~ 16,0)
Fuqia Nominale në ngrohje (kW) A-7/W357,38,012,3
Fuqia Nominale në ngrohje (kW) A7/W458,0 (3,0 ~ 8,0)9,0 (3,5 ~ 11,0)16,0 (5,8 ~ 16,0)
Konsumi i Fuqisë në ngrohje (kW) A7/W352,032,153,81
Konsumi i Fuqisë në ngrohje (kW) A-7/W352,812,844,71
Konsumi i Fuqisë në ngrohje (kW) A7/W452,402,624,83
COP (W/W) A7/W354,084,284,20
COP (W/W) A-7/W352,602,822,61
COP (W/W) A7/W453,333,443,31
SCOP (W/W) W353,784,184,20
Klima mesatare
151%167%168%
Klasa e efiçiencës së energjisë në ngrohjeA++A++A++
SCOP (W/W) W553,033,203,38
Klima mesatare121%128%135%
Klasa e efiçiencës së energjisë në ngrohjeA+A++A++
Klasa e efiçiencës së energjisë ACSAAA
Fuqia Nominale në ftohje (kW) A35/W1810,7 (2,7 ~ 10,7)11,0 (3,3 ~ 12,0)16,5 (5,2 ~ 16,5)
Fuqia Nominale në ftohje (kW) A35/W77,1 (2,0 ~ 7,1)8,0 (3,0 ~ 9,0)11,8 (3,1 ~ 11,8)
Konsumi i Fuqisë në ftohje (kW) A35/W183,193,044,36
Limiti i Operimit (temp. e ambientit) në ngrohje -20 ~ +43°C
Limiti i Operimit (temp. e ambientit) në ftohje 15 ~ +43°C
Limiti i Operimit (temp. e ujit) në ngrohje 25 ~ +58°C
Limiti i Operimit (temp. e ujit) në ftoohje 7 ~ +25°C
Prodhueshmëria e ujit të ngrohtë sanitar (12 litër/min) 270270shikoni serbatorët ndaras
Prodhueshmëria e ujit të ngrohtë sanitar (16 litër/min) 200200shikoni serbatorët ndaras
Distanca maksimale e tubave (m) 30

Njësia e Brendshme & e Jashtme

Njësia8 kW11 kW16 kW
Njësia e Brendshme
Lartësia (mm)1760 (+20÷50)1004
Gjerësia (mm)600511
Gjatësia (mm)650360
Rezistenca Elektrike NdihmëseTotal prej 9 kW (3 nivele ndërhyrjeje: 2-6-9 kW) 1-230V 50Hz / 3-400V 50HzShikoni serbatorët ndaras
Volumi i Serbatorit (litër)270 ±5%Shikoni serbatorët ndaras
Volumi i serpentinës së ujit të ngrohtë (litër)14Shikoni serbatorët ndaras
Shkëmbyesi i NxehtësisëALFA LAVAL - pjatë çeliku AISI 316
Volumi i valvulës së zgjerimit (litër)-18
Pompa Inverter (Modeli - litër/orë)WILO/Yonos PARA 7.0 PWM - 1600WILO/Yonos PARA 7.5 PWM - 2200
Niveli i zhurmës db(A)353535
Madhësia tubave të sistemit ftohës (mm)22 (DN20)28 (DN25)
Madhësia tubave të sistemit ngrohës (mm)22 (DN20)Shikoni serbatorët ndaras
Njësia e Jashtme
Lartësia (mm)7508451300
Gjerësia (mm)880970970
Gjatësia (mm)340370
Pesha (kg)6074105
Niveli i Zhurmës db(A)5558
Ajri i Trajtuar m3/h3000438006000
Kompresori (Modeli)Twin Rotary DC Inverter
Valvula e ZgjerimitEEV (elektronik)
Volumi i Ftohësit (R410A) kg(m)2,55 (15)2,9 (15)4,0 (15)

Të Dhënat Teknike të Serbatorëve

ModeliHT30MT300MT500
Vetëm ngrohjeNgrohje & Ujë Sanitar
Ushqimi1-230V / 3-400V 50Hz
Volumi (litër)30300500
Volumi i serpentinës së ujit të ngrohtë (litër)-1421
Prodhueshmëria e ujit të ngrohtë (12 litër/min)-320950
Prodhueshmëria e ujit të ngrohtë (16 litër/min)-230550
Lartësia (mm)36018801695
Gjerësia (mm)593600760
Gjatësia (mm)360600876
Pesha (kg) 23110131
Diamteri i tubave të Sistemit Ftohës (mm)28 (DN25)
Diamteri i tubave të Sistemit Ngrohës (mm)-28 (DN25)
Rezistenca Elektrike NdihmëseNjë total prej 9 kW (3 nivele ndërhyrje: 2-6-9 kW)

Të dhënat teknike


Shkarko si PDF

Njësitë e Brendshme & të Jashtme


Shkarko si PDF

Të dhënat teknike të Serbatorëve


Shkarko si PDF

TOP